עיר
בְּאֵרָה
פרטי היוצר\ת
לפרטים מלאים על התמונה המקורית, כולל הכותרת, שם היוצר\ת, ורשיון השימוש ניתן להקיש כאן

Aaadir, CC0, via Wikimedia Commons
ח'רבת אֶל-בּוּרְג' בלב שכונת רמות פולין שבצפון ירושלים, אשר יש המזהים אותה עם בְאֵרוֹת שבנחלת בִנְיָמִן
רמת זיהוי : 4 - אין זיהוי מבוסס
כנויים נוספים : בְאֵרוֹת\ח'רבת אֶל-בּוּרְג'
בְּאֵרָה במקרא
אֲבִימֶלֶךְ, בנו של גִּדְעוֹן ושל פלגשו משְׁכֶם, רצח בתמיכת בני שְׁכֶם את 70 אחיו על אבן אחת בעָפְרָה, מלבד את יוֹתָם הצעיר, שהצליח לברוח ולעלות לראש הר גְּרִזִים משם הוא קרא בקול רם את "משל יוֹתָם" כנגד אֲבִימֶלֶךְ ושליטי שְׁכֶם. אח"כ הוא ברח משם והתיישב בבְּאֵרָה כדי להסתתר שם מִפְּנֵי אֲבִימֶלֶךְ אָחִיו
[^]שׁוֹפְטִים פרק ט פסוק כ"א: כא וַיָּנָס יוֹתָם וַיִּבְרַח וַיֵּלֶךְ בְּאֵרָה וַיֵּשֶׁב שָׁם מִפְּנֵי אֲבִימֶלֶךְ אָחִיו.
.
זיהוי המקום
בְּאֵרָה אינה נזכרת עוד במקרא, וניתן רק לזהות אותה על דרך ההשערה עם אתר ששימר בדרך כלשהי את שמה (מן הסתם על שם הבאר שבמקום) ושנמצא רחוק מספיק משְׁכֶם. הצעות הזיהוי המקובלות הן עם בְאֵרוֹת שבנחלת בִנְיָמִן (ראו פרטים נוספים בערך על בְאֵרוֹת), או עם בְאֵרוֹת שבנחלת יִשָּׂשכָר הנזכרת באחד מתרגומי המקרא הקדומים ל. בְאֵרוֹת של יִשָּׂשכָר מזוהה על דרך ההשערה עם ח'רבת אַל-בִּירַה שמעל הגדה הדרומית של נחל תבור שנקרא בעבר ואדי אַל-בִּירַה על שם הישוב
[1]עולם התנ"ך, ספר שׁוֹפְטִים עמ' 88.
[2]תורה נביאים כתובים, בעריכת מ.ד. קאסוטו, הוצאת יבנה, תל-אביב, 1992, יְהוֹשֻׁעַ - שׁוֹפְטִים, עמוד 38
. באתר נמצאו שרידי יישוב סמוך למעין (עין אַל-בִּירַה), ובו שרידי מבנים בנויים אבני גוויל, וחרסים מהתקופה הכלקוליתית, הברונזה (הכנענית) והברזל (הישראלית).
פרקים המזכירים את בְּאֵרָה
ציטוטים נבחרים

ניתן לקרוא עוד על בְּאֵרָה באתר של רשות העתיקות.
טיולים באזור: שמורת טבע נחל תבור באתר רשות הטבע והגנים
המידע המובא באתרי הטיולים השונים המקושרים כאן הוא בגדר המלצה והינו כללי בלבד. אתר עַלַמַּפָּה או מפעיליו כמובן אינם אחראים על המידע המובא באתרים המקושרים, או על תוצאות הטיולים, והאחריות מוטלת על המטייל\ת לנהוג באחריות הנדרשת כולל לימוד המצב העדכני במקורות נוספים, הכנה מתאימה, ושמירה על הזהירות הנדרשת מאופי המקום והמטיילים.