שימוש באתר
אתר זה נותן תקציר של ספרי התנ"ך יחד עם הצגת כל המקומות המוזכרים בצמוד להופעתם. העקרונות המנחים הם -
א. קישורים פנימיים ענפים. כל דבר תכול הינו לחיץ.
ב. מיפוי מלא של האתרים המופיעים בכתוב - כשהשערת המיקום אמינה.
ג. סיכומים קצרים בדרך כלל אך ללא השמטת מידע עד כמה שניתן.
ד. פרשנות פשט בלבד. רק המשמעות הישירה של המשפטים והמילים.

האתר מכיל עמודים מסוגים שונים - ספר, פרק, אישיות, צמח, שיר, ומקום, עם הצבעה הדדית עניפה ביניהם.

• עמוד ספר, כמו שׁוֹפְטִים מכיל סיכום של הספר, עם ציטוטים נבחרים, קישורים לעמודי האנשים והמקומות המופיעים בו, וגם מביא את תקצירי כל הפרקים של הספר וקישורים לעמודי הפרקים.
בראש עמוד ספר מופיעה שורה עם שמות הספרים במקרא. הספר המוצג בעמוד מודגש בתכול. קבצי ספרים כמו התורה, נביאים ותרי-עשר, כתובים ומגילות מופיעים עם הסימן + ולחיצה על מקש זה תוסיף לרשימה את ספרי המקרא שבקובץ.

מתחת לשורת הספרים מוצגת שורה נוספת עם רשימת הפרקים של הספר הנבחר.
הקשה על שם ספר בשורת הספרים תביא להצגת הפרקים של אותו הספר בשורת הפרקים.
הקשה על שם פרק בשורת הפרקים תביא להצגת תקציר הפרק. ראו בדוגמא שלהלן.
ניתן לראות ששם הפרק הנבחר החדש (כאן מְלָכִים-א), הפרק הנבחר (כאן י"ד), וכמה מהמושגים הנזכרים בתקציר מופיעים בתכול. כרגיל באתר עלמפה, כל דבר תכול הינו לחיץ והקשה עליו תוביל לעמוד המפרט את הנושא.


• עמוד פרק, כמו יוֹנָה א למשל, מכיל סיכום של הפרק, עם ציטוטים נבחרים (חלקם מקושרים לשירים שהולחנו בהשראת הפסוקים), קישורים לאנשים ולמקומות המופיעים בו. בראש עמוד הפרק מופיעה שורת ספרי המקרא ומתחתיה שורת הפרקים של הספר הנבחר, בדיוק כמו בעמוד הספר - ראו למעלה.
הקשה עם העכבר על שם הספר בכותרת למעלה מימין מובילה לעמוד הספר באתר זה.
עמוד הפרק מציג כאמור גם את הטקטס המקראי של הפרק, והקשה עם העכבר על שם הפסוק המופיע מימין לכל פסוק מובילה לעמוד בויקיטקסט הכולל מידע נוסף על הפסוק.
דף הפרק כולל בד"כ ציטוטים נבחרים באזור התחתון של הדף. תווים המופיעים לימין הציטוט מציינים שיש הלחנה מוזיקלית לפסוק. הקשה על התווים תוביל לדף המוזיקה המתאים. לפרטים נוספים ראו בעמוד השירים המרכז את כל השירים המובאים באתר.

• עמוד אישיות, כמו שָׁאוּל למשל, מכיל סיכום של עלילות האישיות, עם ציטוטים נבחרים, וקישורים למקומות ולפרקים בה פעלה הדמות, ולפעמים גם לאילן יוחסין מפורט של הדמות.

• עמוד צמח, כמו דוּדָאִים למשל, מציג הסבר מפורט על זיהוי אפשרי של הצמח ושל האיזכורים של הצמח במקרא. קישורים לעמודי הצמחים מופיעים בירוק בעמודי הפרקים שבהם הם נזכרים. למשל כאן מתוך העמוד של בְּרֵאשִׁית ל.

טבלת הצמחים הנגישה מהכותרת של כל עמוד צמח ומתפריט ה"תוספות" המופיע בראש כל עמוד, מציגה את כל צמחי המקרא.

• עמוד מקום, כמו מְגִידּוֹ למשל, מציג את הזיהויים המשוערים של האתר המקראי ומביא גם את האיזכורים של המקום במקרא. קישורים לעמודי המקומות מופיעים בכחול כהה בהסברים ובמפות שבעמודי הפרקים שבהם נזכרים המקומות. ראו עוד בעמוד העזרה על השימוש במפות.

• אתר עלמפה כולל גם מנוע חיפוש המיועד לחיפוש בטקסט המקראי, והנגיש מהתפריט הראשי בראש על עמוד. ראו הוראות שימוש בעמוד החיפוש.