מקום
סֶלַע הָרִמּוֹן
רמת זיהוי : 3 - זיהוי משוער
סֶלַע הָרִמּוֹן במקרא
אחרי שבְּנֵי יִשְׂרָאֵל נלחמו והביסו את בני בִּנְיָמִן בעקבות פרשת רצח הפִילֶגֶשׁ בגִּבְעָה, ברחו בני בִּנְיָמִן לכוון הַמִּדְבָּר ונפלו מהם 18,000 אַנְשֵׁי חָיִל. הנותרים ברחו "הַמִּדְבָּרָה אֶל סֶלַע הָרִמּוֹן" ובדרך נפלו מהם עוד 5,000 איש ולבסוף עוד 2,000, עד שנותרו רק 600 אִישׁ שנשארו "וַיֵּשְׁבוּ בְּסֶלַע רִמּוֹן אַרְבָּעָה חֳדָשִׁים"
[^]שׁוֹפְטִים פרק כ פסוקים מ"ד-מ"ז: מד וַיִּפְּלוּ מִבִּנְיָמִן שְׁמֹנָה עָשָׂר אֶלֶף אִישׁ אֶת כָּל אֵלֶּה אַנְשֵׁי חָיִל. מה וַיִּפְנוּ וַיָּנֻסוּ הַמִּדְבָּרָה אֶל סֶלַע הָרִמּוֹן וַיְעֹלְלֻהוּ בַּמְסִלּוֹת חֲמֵשֶׁת אֲלָפִים אִישׁ וַיַּדְבִּיקוּ אַחֲרָיו עַד גִּדְעֹם וַיַּכּוּ מִמֶּנּוּ אַלְפַּיִם אִישׁ. מו וַיְהִי כָל הַנֹּפְלִים מִבִּנְיָמִן עֶשְׂרִים וַחֲמִשָּׁה אֶלֶף אִישׁ שֹׁלֵף חֶרֶב בַּיּוֹם הַהוּא אֶת כָּל אֵלֶּה אַנְשֵׁי חָיִל. מז וַיִּפְנוּ וַיָּנֻסוּ הַמִּדְבָּרָה אֶל סֶלַע הָרִמּוֹן שֵׁשׁ מֵאוֹת אִישׁ וַיֵּשְׁבוּ בְּסֶלַע רִמּוֹן אַרְבָּעָה חֳדָשִׁים.
.
זיהוי המקום
באוֹנוֹמַסְטִיקוֹן של אוסביוס (ספר גיאוגרפי של ארץ ישראל מהתקופה הביזנטית - במאה ה-4 לספירה) נזכר הכפר "רמון" במרחק 15 מילין מצפון לירושלים. באזור זה נמצא הכפר הערבי רַמוּן המשמר כמשוער את שמו של האתר המקראי. סֶלַע הָרִמּוֹן מזוהה בד"כ עם צוק סלע המכונה "קֻבַּת א-רֻמָמַנָה"
[3]אנציקלופדיה מקראית, הוצאת מוסד ביאליק, ירושלים, 1950, כרך ה, עמוד 1052-1051
הנמצא כ-4 ק"מ מדרום-מזרח לכפר, על גבול המדבר, וסביבו בורות מים רבים ומערות (ראו במפה
[*]הציון של קֻבַּת א-רֻמָמַנָה במפה להלן נסמך על הציון "Kubbet Rummamaneh" ב"מפת הקרן (הבריטית) לחקר ארץ ישראל" (PEF). ראו מפה זו גם דרך אתר עמוד-ענן.
).
פרקים המזכירים את סֶלַע הָרִמּוֹן
ציטוטים נבחרים

ניתן לקרוא עוד על סֶלַע הָרִמּוֹן באתרים של ויקיפדיה ועמוד ענן.